Επιστημονικά Άρθρα

Διαβήτης στην Εγκυμοσύνη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις για το Διαβήτη Κύησης: Για τις εγκυμονούσες και το ευρύτερο κοινό: – Διαβήτης στην Εγκυμοσύνη, από το Σακχαρώδης Διαβήτης – Diabetes Blog » http://www.diabetesblog.gr/gestational-diabetes/ Για τους επαγγελματίες υγείας: – Σακχ. Διαβήτης και Εγκυμοσύνη (κατευθ. οδηγίες 2013 της ΕΔΕ) από το … (πλήρες άρθρο)

Υπογλυκαιμία: Πώς την αναγνωρίζουμε και πώς την αντιμετωπίζουμε

Υπογλυκαιμία σημαίνει ότι η γλυκόζη του αίματος είναι σε χαμηλά επίπεδα συνήθως < 70 mg/dl. Πρακτικά μας ανησυχεί ιδιαίτερα όταν οι τιμές της γλυκόζης είναι ή αναμένεται μέσα στα επόμενα λεπτά ή ώρες να πέσουν < 60 mg/dl (ισχύει για … (πλήρες άρθρο)

Στατιστικά στοιχεία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις ΗΠΑ (Ιούνιος 2014)

Πηγή: Διαβητολογικό Ιατρείο του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας

Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 & Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη

Στην τακτική μηνιαία ενημερωτική συνάντηση της 12/02/2013, του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη, η ιατρός της Πανεπιστημιακής Κλινικής Ενδοκρινολογίας και μεταβολικών νόσων κυρία Αγάθη Βασιλείου ανέπτυξε το παραπάνω θέμα, που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον έλεγχο και σωστή ρύθμιση του … (πλήρες άρθρο)

Διαβήτης και διακοπές

Οι διακοπές αποτελούν ένα σημαντικό και αναγκαίο κομμάτι της ζωής όλων μας. Δεν υπάρχει περιορισμός του τόπου προορισμού ή του τρόπου με τον οποίο θα ταξιδέψετε αν το ταξίδι έχει προγραμματισθεί εκ των προτέρων. Τι θα πρέπει να έχετε μαζί … (πλήρες άρθρο)