Νέα – Ανακοινώσεις

Ανάκληση παρτίδας GlucaGen HypoKit στην Ελλάδα

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την ΕΛΟΔΙ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη ενημερώνει για την ανάκληση μίας παρτίδας GlucaGen® HypoKit στην Ελλάδα. Πρόκειται συγκεκριμένα για την παρτίδα.  FS6X535  με ημερομηνία λήξης 08/2018. Σας παραθέτουμε περισσότερα στοιχεία στα σχετικά με την ανωτέρω παρτίδα … (πλήρες άρθρο)

Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας η με ΑΔΑ Ω915465ΦΥΟ-ΝΥΙ απόφαση αναφορικά με το θέμα. Για την προβολή & λήψη της απόφασης, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα στο σύστημα ΔΙ@ΥΓΕΙΑ.

Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη και τη στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2016-2017

Η εγκύκλιος του θέματος για την Παράλληλη Στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2016-2017, είναι διαθέσιμη για προβολή & λήψη στο σύστημα ΔΙ@ΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ 6ΞΠΜ4653ΠΣ-8ΝΝ.

Εγκύκλιος για το σχολικό νοσηλευτή

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η εγκύκλιος για το σχολικό νοσηλευτή.   Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλεί α) τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης παράλληλων στηρίξεων- συνεκπαίδευσης και ανανέωσης παράλληλων στηρίξεων-συνεκπαίδευσης και β) τις … (πλήρες άρθρο)

Ενημέρωση από ΕΟΠΥΥ σχετικά με αναλώσιμα αντλιών ινσουλίνης

O ΕΟΠΥΥ δημιούργησε νέο κωδικό υλικού για τα αναλώσιμα της αντλίας ινσουλίνης, ο οποίος είναι 02187-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ επιλέγοντας την κατηγορία υλικού ΔΙΑΦΟΡΑ.   Ως εκ τούτου, από 01/06/2016 η συνταγογράφηση των αναλωσίμων θα πρέπει να γίνεται στον κωδικό 02187 … (πλήρες άρθρο)

Διευκρινιστική εγκύκλιος για ανασφάλιστους

Δημοσιεύθηκε η αρ. πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.39364 εγκύκλιος με διευκρινίσεις σχετικά με τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη στο σύστημα ΔΙ@ΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ ΩΕ1Α465ΦΥΟ-6ΦΝ (για άμεση προβολή & λήψη, κλικ εδώ).

Διημερίδα για την ενδοκρινολογία, το μεταβολισμό & το Διαβήτη στη Λάρισα

Το Σάββατο 5 & την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, διεξάγεται η 4η Πανθεσσαλική εκπαιδευτική συνάντηση – διημερίδα στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα, με θέμα Νεότερες εξελίξεις στην ενδοκρινολογία, το μεταβολισμό & το Σακχαρώδη Διαβήτη. Περισσότερες πληροφορίες στο πρόγραμμα της διημερίδας … (πλήρες άρθρο)

Γενική Συνέλευση ΕΛΟΔΙ

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.30.π.μ. στα γραφεία της ΕΛΟΔΙ, οδός Φερών 8 και Γ΄Σεπτεμβρίου 1ος όροφος, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το σχετικό κάλεσμα.

Ενημερωτική συνάντηση Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των τακτικών μηνιαίων ενημερωτικών συναντήσεων για το Διαβήτη, που διοργανώνει ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη (www.pasydi.gr), σε συνεργασία με την Ενδοκρινολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Στη  συνάντηση της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ., το θέμα … (πλήρες άρθρο)

Πρόγραμμα διαλέξεων για το Διαβήτη περιόδου 2015 – 2016

Χώρος διεξαγωγής: αίθουσα σεμιναρίων Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων Π.Γ.Ν.Λ. κτίριο Γ΄, 2ος όροφος ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ώρα 18.00 Νεότερες Θεραπείες του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2  και καρδιαγγειακός κίνδυνος  κ. Σπύρος Καραμαγκιώλης ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ώρα 18.00 Διαβήτης … (πλήρες άρθρο)